After So Long

by - 6:06 PM



Assalamualaikum so hai. So, harini tetiba terdetik nak update blog and idk why. Bukak bukak je blog, alahai sedihnya tengok last post pasal temuduga ppum tu and it was like 4 months ago. Bhahahahahahahaha where I've been all this time? well, i was in Raub, Pahang? Why? Sebab alhamdulillah my rayuan upu diterima. Dapat course Statistik (CS111) Basically course ni adalah soal kira mengira lah :') So, I'm not going to tell about my course lah kan hahahaha.


Kenapa tetiba rajin nak update blog eh? Nahh I'm just excited nak cerita pasal uni life. Yassss I finally did it to UiTM  instead of IIUM kan tapi i guess this is my part. Allah is the best planner kan. Tbh, i never thought of getting this course kot tapi tup tup dapat course statistik ni hah. Haaaa jumpa lah balik addmath yang dah karat tu. Hahahaha.

It's almost the end lah sebab next week dah final exam tapi harini baru tepikir nak update en en en. I have to say sepanjang semester 1 ni, i've met a lot of diff people. Eventho, dah ada orang cakap itu ini pasal uni but still macam culture shock hahahaha

Roomate ok ke? Classmates macam mana? Kawan kawan okay? For me, everything is fine when you are fine with them kot?! (hahaha even myself pun tak sure) Idk what to say lah taknak mention apa apa. Just do good to people and insyaAllah they'll do the same eventho kita tahu tak semua manusia macam tu kan. Just pray and hope the best from Allah lah kan. Before masuk u ni, friends is the main thing yang ceq dok pikiaq sebab takut itu ini tapi Alhamdulillah so far okay je. taktahu lah mungkin part 1 ni perangai lain part 2 nanti perangai lain en en.

It's a wrap sem 1! (walaupun tak habis final lagi hahahah) Rasa cepat je masa berlalu. Nak masuk sem 2 dah. Yeayyyy tak sabar nak cuti sem sebenarnya sebab I need rest!!!! Hm ceq taktau lah tang mana yang penat jadi student ni. Mungkin part commiting with quizes and tests kot? Haish, sabo jelah.

And yeah, I was so excited to launch my business. Haaaa nak tahu business apa? Tunggu i settle kan final exam ni dulu eh. Hm sebenarnya dah lama dah nak launch tapi tangguh tangguh hahahahah taktahu lah ngape. takpa takpa insyaAllah kalini jadi punya, Right after final ni, akan busy sikit handle business kot. Minat buat bisnes sendiri senanya hahaha cuma tak exposed ja.

I think itu jelah for this post. Doakan my final exam goes well eh. Siapa je yang taknak first sem dean's list kan? Mesti best kalau first sem je dah dean's list. Amin. and yeah Goodluck for those yang final jugak. Rasanya yang lain pun busy study untuk final ni. Goodluck ya semuaaaa. I'll always pray the best for uolls. hehe. okay that's all from me. byeee


sincerely,
khairul idzwan c:

You May Also Like

1 comment(s)